We hebben een plan gemaakt om de verdieping in moderne stijl te verbouwen. Op plaatsen waar dat het juiste effect te weeg brengt hebben we de ruimte tot in de kapruimte doorgetrokken. Daar zijn de ruimtes hoog. Op andere plaatsen zijn de ruimtes juist weer laag. De hoge ruimtes volgen niet de kapvorm, maar de ruimte behoefte. De balken die de spatkrachten van de kap opnemen komen in de hogere ruimten in het zicht. Daar waar de ruimte laag blijft zijn ze niet zichtbaar

Het interieur is voornamelijk in wit stucwerk uitgevoerd waardoor de door de schuine wanden ontstane lichtnuances goed zichtbaar zijn. Mede door onafhankelijk van het gebouw gekozen hoge ruimtes zijn hele vrije niet voorspelbare ruimtevormen ontstaan. Kenmerkend voor het ontwerp zijn de steeds wisselende ruimtelijke ervaringen.